Naixement: Els orígens del tennis taula a Vilablareix es remunten a l’any 2002 on un grup de veterans liderats per en Manel Navarro formen un equip sènior per participar a les lligues provincials. Inicialment l’activitat es desenvolupa en la nau industrial de l’empresa Alxe. Malgrat això, no és fins l’any 2003 on el mateix Manel Navarro, amb el suport de l’Associació Esportiva de Vilablareix i l’Ajuntament, decideix fundar el CTT Vilablareix (CTTV) que en els seus inicis s’adscriu com a secció de tennis taula dins la mateixa Associació. El Club es fa amb els serveis de l’entrenadora i exjugadora d’origen rus Natalia Konovalova i en el març d’aquest mateix any comencen els entrenaments al pavelló municipal amb un grup inicial de 9 nens i nenes. Poc després els nostres jugadors debuten en competicions provincials com el Torneig de Promoció.

   

Durant la temporada 2003-2004 es van incorporant al club varis jugadors benjamins i alevins que esdevindran el nucli del mateix en els propers anys. El CTTV tanca la temporada aconseguint importants èxits en la fase final del Torneig de Promoció provincial en les categories d’edat més petita (prebenjamins, benjamins i alevins).  

El local: Inicialment el Club desenvolupa la seva tasca a la pista del pavelló municipal però ben aviat s’instal·la a la Sala Polivalent del mateix pavelló. Inicialment compartim la sala amb altres seccions i activitats. 

La temporada 2004-2005 representa un punt d’inflexió important pel CTTV. Per una banda s’incorporen l’exjugadora calellenca Núria Carbó per ampliar l’organigrama tècnic del Club i el jugador Jordi Ribas com a espàrring habitual; i per altra banda els nostres joves jugadors debuten en competicions d’àmbit català com l’Open Benjamí de Bagà, el Circuit Horitzó i els primers Campionats de Catalunya. A més, la Mireia Badosa i la Cristina Téllez assoleixen la classificació pel Torneo Estatal depenent de la federació espanyola després de realitzar un magnífic Torneig Zonal finalitzant entre les 10 millors classificades. Els bons resultats de la Mireia li permeten accedir al prestigiós TOP Estatal que només aplega als 8 millors jugadors de tot l’estat. El club tanca la temporada debutant en el Campionat d’Espanya Benjamí celebrat a Miguelturra (Ciudad Real) i assolint un resultat excepcional ja que la Mireia i la Cristina es penjarien la medalla de plata en la modalitat d’equips.

  

La temporada 2005-2006 és la temporada de la consolidació definitiva del Club. El CTTV amplia la participació de jugadors en Campionats de màxim nivell català i estatal com el Torneig Zonal, el Torneo Estatal, els Campionats de Catalunya i els Campionats d’Espanya. Es debuta en la Lliga Catalana d’Edats participant en la segona categoria i assolint l’ascens a la màxima divisió en aquest mateix any. La temporada conclou amb uns magnífics resultats en els Campionats Territorials celebrats al GEiEG de St Narcís (Girona) el juny del 2006 amb 6 títols i 5 sotscampionats essent el Club més guardonat del Torneig. El gran creixement i resultats del Club en les últimes dues temporades en el tennis taula de formació porta a la Federació Catalana (FCTT) a reconèixer el treball del CTT Vilablareix entregant-li el guardó com a club amb major projecció de la temporada 2005-2006 en la “Nit del Tennis Taula”, acte de cloenda de la temporada que organitza anualment la FCTT.

L’any 2006 representa un any de canvi i transformació pel club ja que s’incorporen com a entrenadors i coordinadors del CTTV l’Àdam Bonany i en Manel Segura. És en aquest any on el Club es consolida com a entitat autònoma incrementant el nombre de membres implicats en la junta directiva, professionalitzant els serveis que s’ofereixen,  ampliant els horaris d’entrenament a tots els dies de la setmana i organitzant les primeres competicions de la federació gironina com l’Open de Fires. És en aquest any on també el CTTV pren la decisió de potenciar la seva vessant social amb l’objectiu de crear una base sòlida i estable de socis. D’aquesta manera es comença a colaborar amb les escoles de Vilablareix i Girona, es crea la primera web del CTTV, s’organitzen les primeres activitats de germanor i lleure entre els socis i es potencia la iniciació de jugadors sèniors novells en el tennis taula.  En l’àmbit esportiu el CTTV es consolida a la màxima categoria de la Lliga Catalana d’Edats i es continua participant en campionats d’àmbit català i estatal.

  

El curs 2007-2008 ve marcat pel fitxatge del fantàstic jugador infantil de Puerto Rico Daniel Gonzalez, becat al CAR de Sant Cugat i campió infantil de Centre Amèrica, que ens acompanyarà durant tota la temporada. En Dani s’integra a la perfecció amb tots els seus companys i contribueix de forma decisiva en el creixement esportiu dels nostres jugadors alevins i infantils. Cal recordar que actualment és un jugador professional que disputa regularment competicions internacionals organitzades per la ITTF. En aquesta temporada s’assoleixen grans resultats tant en el Campionat de Catalunya com en el d’Espanya i el CTTV acaba en una destacada segona posició en la màxima categoria de la Lliga Catalana d’Edats amb únicament una derrota. Destacar també la participació de dos jugadors del club al Torneig Internacional de Catalunya representant a la selecció catalana.

              

En les successives temporades es van incorporant i iniciant nous jugadors com ara l’Aleix Llorente, en Jose Pablo Ibáñez, en Guillem Quesada o en Martí Pèlachs que donaran moltes alegries al CTTV. Progressivament es va creixent en nombre de socis i cada cop són més els equips provicials tant absoluts com d’edats que el CTTV presenta. També es consolida una participació anual de 7-8 jugadors al Torneig Zonal i 2-3 jugadors al Torneo Estatal a més de prendre part en els Campionats de Catalunya i d’Espanya successius. Destacar també la incorporació de Josep Mª Gómez inicialment com a entrenador (2009-2012) i posteriorment també com a jugador per tal de reforçar l’equip de Tercera Divisió Masculina (2011-2012). 

Durant la temporada 2009-2010 són dos els èxits esportius a destacar. Per una banda es guanya per primer cop la lliga provincial d’edats elit; i per altra banda s’assoleix l’ascens a la Tercera Divisió Masculina (TDM), competició sènior d’àmbit estatal, amb un equip la base del qual eren jugadors formats al club com són en Nil Basora, l’Albert Romero i en Guillem Soy. Al marge d’aquests fets l’equip infantil format per Nil Basora, Albert Romero i Aleix Llorente té una destacada actuació als campionats d’Espanya celebrats a Burguillos (Sevilla). Es conclou la temporada amb més de 20 socis. 

La temporada 2010-2011 es debuta a TDM, la màxima categoria absoluta assolida pel CTTV. Per tal d’assolir la permanència es decideix mantenir com a nucli de l’equip els mateixos jugadors que aconseguien l’ascens la temporada anterior amb un reforç, el jugador ucrainès Vasily Petrinko. Finalment s’aconsegueix mantenir la categoria al finalitzar en una magnífica setena posició final. Al marge del debut a TDM, el CTTV continua en la seva línia de creixement i presenta 11 equips i un total de 30 jugadors, fet que suposa el rècord de l’entitat fins el moment. A nivell social cal destacar la celebració del 1r Torneig de la Marató de TV3 que organitza el CTTV.

                

De la temporada 2011-2012 destaca en l’àmbit esportiu el sotscampionat per equips en el Campionat de Catalunya Benjamí disputat a Figueres que suposa el primer podi del CTTV en una competició per equips a nivell català. A més, en Martí Pèlachs també acabaria en segona posició en la competició individual. 

La temporada 2012-2013 mereix una consideració especial per varis motius. En primer lloc la línia de creixement continuat de les últimes temporades es manté i s’arriben als 40 socis. En segon lloc, un cop consolidada la vessant social del Club, s’incorpora en l’staff tècnic a l’entrenador de reconegut prestigi i exjugador d’origen ucraïnès Eduard Mayorov. L’arribada de l’Eduard suposa una aposta ferma del CTTV per potenciar la vessant esportiva en el mig i llarg termini. Diversos joves jugadors com en Guillem Quesada, en Martí Pèlachs, l’Eloi Llorente o en Marc Martínez comencen a participar en els equips de més categoria del Club. A nivell de resultats cal destacar dos fets. En primer lloc la permanència un any més de l’equip de TDM amb la inestimable ajuda de l’Ivan Martínez, un jugador de qualitat contrastada que s’incorpora a partir de la present temporada i que esdevé una peça fonamental en les temporades futures. I en segon lloc la temporada quasi perfecte que realitza l’equip Benjamí format per en Martí Pèlachs i en Sergi Bahí (jugador cedit pel CTT Olot) que es proclamen campions de Catalunya i d’Espanya. A més, en Martí també es proclama doble campió de Catalunya i Espanya a nivell individual, condició que li permet disputar l’Eurominichamps disputat a la localitat francesa de Schiltigheim representant a la selecció espanyola. 

    

Recentment el club ha continuat creixent fins els 50 jugadors i 15 equips que va assolir la temporada 2015-2016 convertint-se en un dels Clubs més rellevants de la província. La incorporació al programa Generació TT inicialment i el posterior nomenament de l’entitat com a centre d’Entrenament per part de la FCTT demostra el compromís i la qualitat del CTTV com a club formador de nous joves jugadors. A més, en l’ampli ventall de grups d’entrenament que disposa el Club es crea un grup adscrit a la metodologia Baby Ping pensat per nens i nenes de 3 a 6 anys i que s’enfoca al foment de la pràctica del tennis taula a través de jocs de psicomotricitat i exercicis bàsics de moviment per tal d’ajudar al bon desenvolupament físic i motriu del nen.  

A nivell esportiu cal destacar:

La culminació del relleu del primer equip amb la incorporació definitiva com a jugadors titulars de l’equip de TDM dels joves jugadors del planter Martí Pèlachs i Guillem Quesada. Ambdós jugadors ben acompanyats per l’Ivan Martínez i dirigits des de la banqueta per l’Eduard Mayorov aconsegueixen en el curs 2014-2015 un brillant ascens de categoria a Segona Divisió Estatal que representa la màxima categoria assolida pel Club. No obstant, la trajectòria ascendent de l’equip no s’atura aquí i en la temporada 2015-2016 s’aconsegueix un nou ascens a la Primera Divisió Estatal assolit aquest últim de forma magistral ja que l’equip acaba la lliga invicte després d’encadenar 22 victòries consecutives. 

L’ascens del segon equip de l’entitat de Preferent Territorial a TDM l’any 2014-2015 i la posterior permanència de l’equip a TDM en la temporada 2015-2016 amb jugadors formats exclusivament en el planter com són l’Eloi Llorente, en Marc Martínez, en Joel Ferrer, en Guillem Soy i l’Irieix Freixas.

El segon Campionat d’Espanya per equips aconseguit pel Club en la temporada 2014-2015, en aquest cas en la categoria alevina.

L’arribada d’una fornada de nous jugadors sortits del programa Generació TT que s’incorporen a les competicions d’àmbit català i estatal, com ara: en Robert Berneda, l’Èlia Serra, la Lídia Baus, en Tomàs Lloret, en Martí Guallar o en Jan Carreras; entre molts d’altres. Cal destacar el paper de l’Èlia que es proclama sotscampiona per equips benjamins durant el curs 2015-2016 jugant cedida pel CTT Bàscara.

   

I tots aquests èxits s’aconsegueixen sense que el Club no es descuidi de la seva vessant social, mantenint i incrementant la col·laboració amb diverses institucions i associacions; ni de la seva vessant més lúdica, organitzant vàries trobades com els Sopars de Nadal i Final de Temporada o l’habitual “Calçollada”. També durant el juliol del 2016 el club ha organitzat per primer cop un casal d’estiu de tennis taula pels nois i noies del poble.

    

A dia d’avui el CTT Vilablareix i els seus membres continuen treballant incansablement perquè els nostres jugadors tinguin totes les oportunitats per progressar esportiva i humanament dins l’entitat, col·laborant amb la comunitat remarcant la vessant social del Club i en definitiva mantenint un seguit de valors i conviccions que permetin que els nostres socis i sòcies puguin continuar sentint-se orgullosos de pertànyer al CTT Vilablareix.